Saturday, January 31, 2009

Nora Kaeyzael: Cabaran di sambut

Seorang customer bertanya kepada saya adakah saya boleh membuat kek hantaran dengan tema kehidupa laut.Saya agak lama memandang skrin komputer.Tak sure boleh buat atau tidak..Yang pasti saya belum pernah bereksperimen dengan tema yang diberikannya . Agak bimbang tetapi dalam masa yang sama merasa begitu teruja dengan tugasan yang diberikan.Saya suka dengan sesuatu yang baru..dan yesss ini pastinya satu pengalaman yang sangat berharga untuk saya kutip.

Rupanya tak mudah membuat kek di bawah.Hasil rujukan dalam internet serta discussion dengan rakan2 bloggers yg lain..ini lah hasilnya. Saya agak lama menyiapkan kek nan satu ini. Mujurlah dari awal saya memang memperuntukan masa yang agak panjang untuk mencuba kek ini. Disebabkan itu juga saya menghadkan menerima tempahan lain pada hari tersebut!Semua hiasan adalah dari fondant!

Nora Kaeyzael..thanks atas cabaran yang diberi...kek ini berjalan jauh ke Port Dickson






p/s: Berita baik untuk peminat kek Dill Cakes yang tinggal di Bandar Baru Bangi dan Setia Alam. Delivery charges hanya Rm 10 sahaja bermula 1 Febuari 2009
.tqvm

12 comments:

math et svan said...

Venez visiter notre site:
http://city.stadeteam.free.fr

sada said...

waaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaw

fantastic .

Really , I like ur blog.
Have a nice day .

AzA said...

cantik..sy suka
sentuhan yg menarik

Aishah @ UmmiAqil said...

cantiknye...mcm yg betui...

salam kenal dari kite...

Feeza said...

Wah, cantiklah Dill.Terngiang pula lagu Bercanda di Pasiran Pantai...ahaks.

D.a.a.l.i.a. said...

wow Dill.. very nice ..ocean theme ... teringat lak hari tu saya buat ocean theme untuk customer dari Ipoh... Dillpunya kerang dan hidupan laut real sangat.. menjadi...

saya nyer.. tengoklah ni ... kureng... http://lea-oven.blogspot.com/search/label/Ocean%20Theme

Daalia
http://lea-oven.blogspot.com/

lili said...

memang cantik...sy memang minat & slalu buat rujukan kek2 kat sini...

fadzilsalleh said...

AzA..thanks

Aishah..salam kenal jugak

Feeza..tu lagu Sudir dan Kak Nita

Lea...ocean theme u pun cantik la

Lili..thanks....saya tak la pandai sgt..kalau berkenan bolehlah jadikan rujukan

aishah said...

Dill,

wow !!! cantik kek ni, susah jugak nak dpt warna tu kan?..segala benda atas kek tu looks real..tahniah..tahniah...

Nora said...

fadzil, thank you for the kek hantaran you made for my sister's wedding. It looked amazing!

fizafarizah said...

salam dill, u punye ocean creatures cantik sangat..! sugarpaste ker chocolates tu..?

shada said...

cantiknyer.......